Radio Club 404
Pe acest site gasiti redirectionari catre alte site-uri. Nu gazduim fisiere ptr download! Download Manele , House , Hip hop , Dance , Trance , Populara , Filme xxx , dvdrip , Programe utile , Tv channels , Videoclipuri , Jocuri full .Administrator site: MAX-DJ (Id mess: gherilgarda05)
Lista Forumurilor Pe Tematici
Radio Club 404 | Reguli | Inregistrare | Login

POZE RADIO CLUB 404

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
sunrise2007
Femeie
19 ani
Bucuresti
cauta Barbat
34 - 54 ani
Radio Club 404 / Stiri/News/Noticias / Elevii pun preţ pe independenţă  
Autor
Mesaj Pagini: 1
MAX-DJ
Administrator

Din: Madrid
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 468
Sâmbătă, 09 iunie 2007

Un sondaj efectuat în rândul tinerilor arată că este important pentru ei să comunice cu părinţii
Tinerii cu vârste între 7 şi 20 de ani vor învăţa, în cadrul unui program de educaţie civică, să fie respectuoşi, să aibă încredere în ei şi să capete deprinderea de a-şi rezolva problemele. Ei vor fi instruiţi, în 50 de centre şcolare, să comunice unii cu alţii, să accepte diferenţele între persoane şi să capete simţul umorului. Înainte de a intra în acest program, tinerii au fost chestionaţi asupra a ceea ce înseamnă pentru ei abilităţi de viaţă.

Un sondaj al Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, dat publicităţii ieri, arată că, în timp ce elevii din grupa de vârstă 9-10 ani vor să se bucure de viaţă, cei cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani vor să-şi obţină singuri serviciul şi să aibă o casă. Adolescenţii cu vârste între 15 şi 20 de ani spun că pentru ei abilităţile de viaţă înseamnă capacitatea de a face faţă vieţii fără să depindă de nimeni, să fii independent şi să poţi lua decizii singur, dacă e nevoie.

50 de şcoli şi ONG-uri vor intra în program
Programul în cadrul căruia au fost chestionaţi cei 700 de elevi din toată ţara, denumit „Abilităţi şi viaţă pentru copii şi tineri – paşaport pentru viitorul României", va continua până în 2008. În perioada 1 iulie 2007-31 mai 2008, echipele de profesori vor merge în 50 de şcoli şi organizaţii neguvernamentale pentru copii cu dizabilităţi şi vor ţine cursuri de comunicare, în care elevii vor fi implicaţi activ. „Ne propunem să dezvoltăm abilităţile de viaţă, pentru ca tinerii să ştie cum să se implice activ în viaţa comunităţilor în care trăiesc", a declarat Diana Berceanu, reprezentant al Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile. Aceasta a adăugat că, în şcoală, copiii nu sunt întrebaţi despre ce vor să înveţe, curricula fiind făcută fără ca opinia lor să fie luată în seamă. În cadrul cursurilor, profesorii îşi vor baza metodologia pe abordări specifice din domeniul drepturilor copiilor, cu scopul ca ei să ştie când să-şi spună părerea atunci când li se face o nedreptate.

Manual cu modele de bune practici
Organizatorii programului îşi propun să îmbunătăţească inclusiv dezvoltarea generală a copiilor cu dizabilităţi, care să devină cetăţeni participativi în societate. În cadrul proiectului a fost selectat un grup format din 17 traineri în dezvoltarea abilităţilor de viaţă. Peste 75 de reprezentanţi ai ONG-urilor care vor lucra cu tinerii  şi instituţiile de învăţământ vor beneficia de programe de instruire şi de granturi pentru a dezvolta proiecte locale.

Trainerii vor avea la dispoziţie un manual de abilităţi de viaţă pentru copii şi tineri, care cuprinde, pe lângă modele de bună practică, şi instrucţiuni privind programele şcolare pentru cursurile de „Consiliere şi Orientare" pentru clasele I-XII.

Noi îi învăţăm pe copii să ştie să comunice în diverse situaţii de viaţă, să înveţe abilităţile de viaţă.

elevii pun preţ iunie 2007un sondaj efectuat în rândul tinerilor arată că este

50.4KB


pus acum 17 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la